De beste klikker

Welke klikker/presenter gebruiken jullie? En kun je die aanbevelen?

Gisteren overkwam het me voor de tweede keer. In de test van tevoren werkte alles vlekkeloos. Maar met een volle zaal bereikte mijn klikker de computer achterin de zaal niet meer. Pijnlijk…

Ik ben meestal erg tevreden over mijn Logitech klikker. Prima dingen voor het geld (zo’n 70 euro als ik me goed herinner) en doen het in de meeste omstandigheden goed. Ze beweren dat ze een range van 30 meter halen.

En dat is ook zo. In een lege zaal. Het is me nu al twee keer overkomen dat ondanks testen van tevoren, als het publiek er eenmaal zit, de klikker de 30 meter (of 20, zoals gisteren) niet meer haalt. En daar sta je dan.
Prima klikker dus, maar met een nadeel. Twee nadelen. Ik zie net dat de mijne nog in Griekenland ligt en ik nu de Logitech van iemand anders heb. Ze verwisselen makkelijk.
Wie heeft er ervaring met betere klikkers. In schouwburgen en grote zalen zie ik de techniek van de blokkige klikkers gebruiken. Ik *denk* dat dat de handset van de Microcue2 is (onder andere). Heeft iemand die? Waar kun je ze aanschaffen? En hoe bevallen ze?
Ik hoor graag jullie meningen en verhalen!
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Paul ter Wal
3 jaren geleden

Hoi, ik gebruik inderdaad met een laptop de logitech; snel, handig en niet zo onzinnig groot. Voor mijn Ipad Pro gebruik ik op aangeven van Thorsten de Satechi Bluetooth. Die heeft namelijk geen USB verbinding nodig. Die werkt met de Ipad zeer goed.