A voice matters. It’s not just about what you say, but how you say it

PRESENTEREN = Verhalend cruisen op de kracht van je stem

Interactieve workshop over stem en presentatie

Je stem is je meest unieke en krachtige instrument om je te presenteren, of dat nu is in een vergadering, teamoverleg of een presentatie voor een groot publiek. Hoe je klinkt, bepaalt voor een belangrijk deel de impact van jouw boodschap. Toch beschouwen veel mensen hun stem als iets vanzelfsprekends maar er gaat een wereld voor je open als je de stem als instrument effectief leert inzetten. Dan wordt je stem een krachtig gereedschap om te boeien, beinvloeden en overtuigen.

In deze interactieve workshop vertelt Mariska Wessel meer over de invloed van stem in communicatie; je leert hoe de stem werkt en hoe je je stem kunt trainen. In allerlei stem & expressie oefeningen krijg je tips en technieken aangereikt die je meteen kunt gaan toepassen. Als je je stem leert kennen, kun je bewust variëren in toon, volume, intonatie, dynamiek en … stiltes en zo de juiste toon vinden om je publiek te raken met jouw verhaal!

Na de workshop:

  • ben je je nog meer bewust wat de invloed van stem is in communicatie
  • weet je hoe de stem werkt en hoe je ontspannen en kleurrijk kunt spreken
  • heb je nog meer technieken om je publiek te overtuigen & inspireren
  • ben je ‘goed-gevoiced’ om je publiek tijdens presentaties van begin tot eind te boeien

A voice matters. It’s not just about what you say, but how you say it

Over VoiceMatters

Drs. Mariska Wessel heeft jarenlange ervaring als trainer in het bedrijfsleven, bij de overheid en op universiteiten. Zij studeerde cultuurmanagement aan de U.v.A. en is opgeleid als klassiek zangeres aan het conservatorium (ArtEZ). Ze gebruikt haar expertise in stem & performance om mensen met ontspanning en overtuiging te laten spreken. Daarnaast is ze ook breed onderlegd in presentatie -en communicatietechnieken en opgeleid tot SCIL performance coach (zie www.scilperformance.nl).

“Presenteren met een tikje meer flair en vooral meer impact. Dat was wat ik kwam halen. En heb gekregen. Mariska neemt je mee op een ontdekkingstocht waarin je je eigen stem leert kennen en gebruiken. Verfrissend, verrassend en leerzaam.”   – Financieel directeur NedTrain