Mastermind

Een nieuw, twee-wekelijks initiatief van PSA Nederland: toegankelijk voor iedereen die (soms) professioneel spreekt of dat (ooit) wil gaan doen. Ook als je geen lid bent. En ook nog gratis!

In een on-line Mastermind van 45 min gaan we in op een thema dat van belang is voor (aankomend en gevestigd) sprekers. Dat thema wordt geïntroduceerd d.m.v. een real-life case van een deelnemer. Vervolgens zetten we onze gezamenlijke denkkracht in om deze case op te lossen of verder te helpen.

We gebruiken een strak intervisie-format om in zo kort mogelijke tijd zo relevant mogelijke antwoorden te genereren. Dat doen we door iedereen gelegenheid te geven zijn/haar unieke kijk op de case te bepalen, en al deze unieke gezichtspunten te delen.

Daarna gaan we er niet over discussiëren. We reageren niet op elkaar. Het wordt geen eindeloze sessie zonder uitkomst. Binnen 45 minuten sta je weer op de virtuele stoep, en heb je concrete en sprankelende ideeën om een soortgelijk dilemma in jouw werk of carrière te lijf te gaan.

We hebben ervaring met deze intervisie-techniek in veel verschillende sessies. En weten dat deelnemers zonder uitzondering enthousiast zijn na afloop. Waarom? Het is
1. Kort (max 45 min)
2. Herkenbaar (een case uit de praktijk) en
3. Relevant (concrete tips van andere sprekers)

Mogelijke thema’s:

  • Ik wil mijn keynote speech regelmatig on-line geven – zeker in deze covid-19 tijd – maar weet niet waar ik moet beginnen? Wie heeft hier ervaring mee?
  • Hoe zorg ik dat ik mijn specialisme onder de aandacht breng van relevante bedrijven die interesse hebben in mijn unieke kennis en ervaring?
  • Ik spreek zelf nog niet, maar wil graag een carriere in het internationale sprekersveld bouwen. Wat zijn dé tips en tricks van een ervaren spreker voor een 25-jarige beginner zoals ik?
  • Ik spreek heel gepassioneerd maar heb vaak het gevoel dat mijn publiek er maar passief bij zit. Wat kan ik doen om dat iets interactiever te maken?
  • Ik ben een succesvol spreker in Nederland maar wil graag internationaler gaan werken? Hoe onderzoek ik of men in het buitenland ook op mij zit te wachten?

En nu?

Meld je aan – kosteloos en zonder ingewikkelde registratie – door je hiernaast aan te melden. We hopen je te verwelkomen voor een inspirerende sessie!