Hoogtepunten ‘Influence’

‘Influence’ wordt jaarlijks georganiseerd door de National Speakers Association in de U.S. Het is een van de grootste congressen die professioneel spreken als onderwerp heeft. De NSA is net als PSA Holland een beroepsvereniging voor professionele sprekers.

Wil je volledig up-to-date zijn op het boeiende gebied van spreken, dan is ‘Influence’ de plek om te zijn. Tijdens de PSA Holland online sessie van afgelopen week heb ik samen met Hans de Graaf de meest opmerkelijke aandachtspunten gedeeld die we hebben gehoord tijdens ‘Influence 2018’ in Dallas. Een paar van die aandachtspunten, deel ik nu ook in dit blog.

  1. Doe aan Newsjacking: sluit aan bij het nieuws als je content deelt op Social Media. Kies voor het delen van je content dus exact het goede moment. Wil je dat jouw informatie veel wordt gedeeld? Kies dan voor ‘free content’ in plaats van dat je al jouw kennis zoveel mogelijk beschermt.
  2. Maak gebruik van contrast als je een presentatie geeft. Je kunt hierbij denken aan contrast in presentatievaardigheden, kennis delen en emoties. Ons publiek houdt namelijk van contrast, omdat dit het makkelijker maakt om de aandacht bij de presentatie te houden.
  3. Wees duidelijk in je positionering. Waarom ben juist jij voor de beslisser interessanter dan de andere sprekers? Welke woorden die je gebruikt, tonen dat aan? ‘De goedkoopste zijn’, werkt niet. We zijn lang niet allemaal ‘de bekende Nederlander of Vlaming’. Wat wel goed werkt, is om je te richten op een specifieke doelgroep. Geef dat duidelijk aan.
  4. Hebben ze je toch niet als spreker voor het event gekozen? Stuur hen dan twee weken voor het event een mooie succeskaart toe. Wie weet wat dat nog in gang zet.

Op 29 oktober 2018 delen we tijdens de PSA Holland Online sessie de hoogtepunten van de 2e Europese conventie in Berlijn. Ik kan nu al aangeven dat het weer de tijdsinvestering waard zal zijn.

Zie ik je dan? Je kunt je aanmelden kan via www.psaholland.org

Frowa Schuitemaker

Voorzitter van PSA Holland

Frowa spreekt zelf over hoe je meer kunt bereiken als je een presentatie geeft. Samen met haar dochter heeft zij het boek ‘PowerPoint Intelligentie’ geschreven.

Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Bianca Kroon
Bianca Kroon
3 jaren geleden

Dank voor het delen, Frowa. Wat wordt er bedoeld met ‘contrast’? Ik kan me er niets bij voorstellen. De andere punten zijn waardevol en praktisch.