How to Increase the # of Paid speaking gigs

6 steps to increase the number of paid speaking gigs. And some secrets.

“Je bent een veelgevraagd spreker. Jouw agenda zit vol tot eind 2017. Jij hoeft alleen te doen waar jij goed in bent, want de rest heb je uitbesteed aan een assistent(e) of geautomatiseerd. Je hebt jouw boodschap haarscherp en natuurlijk ook jouw doelgroep. Jouw klant kent jou en jij kent jouw klant.” NIET?! Was de wereld maar zo makkelijk. Dit voor elkaar krijgen vergt een gesystematiseerde aanpak. Daar gingen we de 17e september mee aan het werk met PSA collega’s. En natuurlijk deel ik mijn inzichten en methodiek ook met jou!

“Fish where the BIG fish are”. Dat waren de woorden van Matt Crabtree op PSA UK Live in april 2015. Ik zie veel sprekers vissen in een vijver met kleine vissen of misschien zelfs in een lege vijver… Ik ben in januari 2015 begonnen met mijn (betaalde) Sprekerscarrière en heb ervaren dat het hard werken is dat vissen. En Nee, mijn agenda zit niet vol tot eind 2017, maar ik kan wel goed van mijn spreken leven.

Mijn 3 belangrijkste inzichten na deze workshop:

  1. De titels van jullie Keynotes kunnen veel spannender
  2. Veel sprekers zitten in de wachtstand, tot ze opgebeld worden om te komen spreken
  3. Er is zoveel talent en potentieel bij onze sprekers collega’s, dat motiveert en inspireert.

Tijdens de workshop heb ik mijn model met 6 stappen geïntroduceerd. Welke stappen zijn goed om te nemen als je jouw sprekers business wilt professionaliseren? (we stappen even over naar het Engels, omdat de workshop in het Engels was).

6 steps to fish where the BIG fish are :
  1. Define your keynotes (workshops/training)?
  2. Describe your ideal clients (list the Big Fish)
  3. Draw your Customer’s Journey
  4. Look at what is Reactive/Proactive and Adjust to sell (add Fishing)
  5. Prepare the process and make new materials (prepare for fishing)
  6. Start Fishing

Wil je de handout van de workshop ontvangen? Stuur een email naar nienke@nienkebloem.nl en ik deel deze met liefde.

P.S. Voor de aanwezigen: in de handout verwijs ik naar de website van Weddles.com voor een lijst met Associations. Tegenwoordig moet je deze info in een boek kopen. Op http://www.directoryofassociations.com/ kun je verschillende Amerikaanse Associations vinden!
Nienke Bloem
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties